Wie is Rouwharley?

Rouwharley. is een jong bedrijf dat met twee Harley Davidson’s in heel Nederland gedurende het gehele jaar een persoonlijke ‘Last Ride’ verzorgt. Hierbij wordt de kist met de overledene op de speciaal hiervoor gebouwde zijspan van de motor vervoert naar de laatste rustplaats.

Scrol voor meer

De bedenker van Rouwharley is Fred van Essen uit Zeist. Toen Fred in 2000 is gaan nadenken over zijn eigen uitvaart heeft hij besloten om zijn eigen Harley Davidson uit 1942 (liberator) met zijspan om te bouwen en weer te laten spuiten in de originele donkerblauwe politie kleur.

Zijn credo was destijds “Het leven afsluiten zoals je geleefd hebt! Een echte Harley kan daarbij horen voor de “LAST RIDE”.

De Rouwharley werd een feit. De Rouwharley wordt ook vaak Uitvaartmotor, Uitvaartmotorfiets, Begrafenismotor, Uitvaartzijspan, Uitvaartliberator, of Uitvaartbike genoemd.

In 2020 heeft Fred van Essen zijn Rouwharley verkocht aan een Harley vriend Ron Hoogendijk uit Ermelo. Echter onder twee voorwaarden. Ten eerste de Rouwharley blijft bestaan en ten tweede de ‘Last Ride’ van Fred, ter zijne tijd, wordt uitgevoerd door Rouwharley. Vanzelfsprekend zal aan deze afspraak gevolg worden gegeven.

Rouwharley staat voor een persoonlijke ‘Last Ride’ met originele Harley Davidson’s. De Harley- Davidson’s worden uitsluitend met een vaste bestuurder ingezet! Bij voorkeur wordt Rouwharley ingehuurd door een uitvaart onderneming die de uitvaart verder verzorgt.

Rouwharley staat bij de Kamer van Koophandel ingeschreven onder nummer 8107935. Op alle diensten zijn de leveringsvoorwaarden van toepassing.

Persoonlijke aandacht en service

De plaats voor de kist op de liberator is van echt graniet.

Door het gehele land inzetbaar

De laatste rit in stijl

De Rouwharley inzetten wat is belangrijk om te weten?

  • Persoonlijke aandacht en service,
  • Door het gehele land inzetbaar,
  • De Rouwharley wordt eventueel per trailer door het land vervoerd,
  • De Rouwharley wordt uitsluitend verhuurd met bestuurder,
  • Ook geschikt voor bredere uitvaartkisten
  • Het is een moderne Harley-Davidson met een ‘Old Skool look’,
  • De snelheid van een beladen Harley Davidson met zijspan tijdens de ‘Last Ride’ ligt vrij laag,
  • Het weer heeft vrij spel op het vervoer,